Logo ZaRogiem
cafezarogiem

Cytat dnia

Nie daj się gnębić

Nie daj się gnębić

Nick Vujicic
Cena: 26.68

Bez rąk, bez nóg, bez ograniczeń!

Bez rąk, bez nóg, bez ograniczeń!

Nick Vujicic
Cena: 30.49

To jest takie cudowne na świecie: zawsze można się spodziewać, że przyjdzie nowa wiosna.(L.Maud Montgomery - Wymarzony dom Ani)

[Zobacz historię sentencji]

Artykuly papiernicze
Kuchnia polska bez pszenicy

Kuchnia polska bez pszenicy

Liczba stron: 368
Wymiary: 16.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
2014
Wydawca: Bukowy Las
ISBN: 9788364481130
EAN: 9788364481130
Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Strony: 368, Format: 16,5x20,5 cm
ID: 824565

Opis: Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej, dotyczącej dostępnych w Polsce produktów, radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów. Gwarantują, że dzięki ich przepisom bezglutenowe gotowanie i pieczenie stanie się nie tylko zdrowe, ale łatwe i przyjemne. W książce znalazły się przepisy na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (także wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) oraz sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą? I mniej typowe ? z burakami albo fasolą. A do tego najważniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków! Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej

Nasza cena: 34,48zł

Cena detaliczna: 39,90zł

U nas taniej o 14%!

Tytuł niedostępny w sklepie

Sprowadź na zamówienie

Opinie o produkcie

Oceny naszych klientów: 3.33 / 5 spośród 3 opinii

Dodane przez Klient_, dn. 2018-04-23 15:26:54

1 z 5 Gwiazdek! 1 / 5
Pomocna? 0 Pomocna recenzja!

dZbW

Dodane przez Klient_80022, dn. 2015-02-03 08:57:53

5 z 5 Gwiazdek! 5 / 5
Pomocna? 0 Pomocna recenzja!

Polecam wszystkim którzy chcą zmienić swój jadłospis na zdrową, bezglutenową kuchnię. Dobry wstęp i sprawdzone przepisy. Gorąco polecam!

Dodane przez Kasia, dn. 2014-11-28 23:12:22

4 z 5 Gwiazdek! 4 / 5
Pomocna? 0 Pomocna recenzja!

Wybrany produkt został już przez Ciebie oceniony! Każdy produkt można ocenić tylko raz.